Leveransinformation

Total leveranstid = Leveranstid + Behandlingstid

Det tar ungefär flera arbetsdagar för paketresor från våra anläggningar till ditt resmål. Den svagaste leveranstiden är 7 dagar. Den exakta leveranstiden är baserad på fraktföretaget (DHL, FedEx, UPS, TNT, EMS, Airmail) och leveransmetoden du valt.

När din beställning har skickats får du ett mail som bekräftar att dina varor är på väg, vilket också kommer att innehålla en spårnings länk. Vänligen lämna oss din korrekta adress och giltigt telefonnummer! Eventuella förluster till följd av felaktig Mottagaradress eller kontaktnummer finns på kunderna.

Leveranserna är föremål för lagerstatus. Om vi ​​har problem med din beställning, till exempel att en vara saknas, ringer vi dig. Om du inte är tillgänglig skickar vi dig ett mail som berättar vilken åtgärd vi tar. Några av våra leveransmetoder tillåter fullständigt spår av din frakt från leverans till leverans och signering av dig. Vi använder ett antal transportörer för att skydda leverans till dig. Våra avgifter till dig täcker all porto, förpackning och försäkring upp till värdet av de varor du köper.

Orderbekräftelse

När du har beställt kommer du att presenteras med en orderbekräftelseskärm som beskriver vad du har köpt, hur mycket det kostar och leveransalternativ. Vid denna tidpunkt kommer du också att skickas en bekräftelse via e-post om att uppgifterna om dina uppgifter återges. Denna e-post anger dock inte att din order har eller har börjat behandlas eller en bekräftelse på inköpsavtal.

När vi har behandlat din beställning får du ett andra e-postmeddelande från oss som beskriver vad du har köpt och bekräftar att din beställning har behandlats. Vi kommer också att informera dig om ditt spårningsreferensnummer. Genom att klicka på spårningsreferenslänken kommer du att tas till kurirens hemsida där du kan se framstegen i din leverans.

Försändelsespårning

Du kan spåra framstegen i din order med ett unikt spårningsreferensnummer. Du hittar ditt nummer i din orderhistorik.

Alternativt kan du hitta det unika spårningsreferensnumret på e-postmeddelandet som du kommer att ha fått från oss. Du hittar också länken till den korrekta delen av kurirens hemsida.

Kurirer kommer att kräva en underskrift för att säkerställa säkert mottagande av dina varor. Om du inte kan samla in och skriva på kurirens första besök kan de lämna den med en granne eller på ett säkert ställe (d.v.s. dold från syn och skyddad från regnet). Ett telefonkort skickas via din dörr för att meddela att detta har gjorts. Våra kurirer levererar fram till 21:00 på de flesta områden!

Körarna kommer att försöka återleverans upp till högst tre (3) gånger och om leveransen inte lyckas efter det tredje försöket kommer de att returnera varan till oss och vi kommer att utfärda en återbetalning. Vi förbehåller oss rätten att återbetala leveranskostnaden för återleverans.

För ytterligare information kan du också maila vårt kundservice team som kommer att titta på detta för dig.

Leverans av förbeställda föremål

Om du har beställt förbeställningsartiklar med lanseringsdatum reserverar vi din totala order till lanseringsdatum. Den totala ordern behandlas av oss före lanseringsdagen.

Leverans av personliga förbeställningsartiklar

Om du har beställt förbeställningsartiklar med lanseringsdatum och begärt att objektet ska anpassas, reserverar vi sedan din totala order till lanseringsdatum. Förbeställda personliga objekt kan inte returneras (observera att detta inte påverkar dina lagstadgade rättigheter). Vi kan inte garantera 24 timmars leveranstider på personliga objekt, vi kommer att sträva efter att behandla din beställning redo för leverans till dig i tid men på grund av den förlängda bearbetningstiden är detta inte alltid möjligt. Den totala ordern kommer att behandlas när varorna har anpassats.